Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Τα βλαστικά κύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος (βλαστοκύτταρα), έχουν πλέον γίνει αποδεκτά από όλο τον επιστημινκό "κόσμο", καθώς επίσης και τα ευεργετικά τους αποτελέσματα. Πολύ συχνά ακούμε στις διεθνείς ειδήσεις, στα επιστημονικά site, στα επιστημονικά περιοδικά, για τις εφαρμογές τους. Πιο πρόσφατο από όλα η θεραπεία ενός παιδιού που έπασχε από λευχαιμία - στην Ισπανία- που έχει μεγάλη πρόοδο, χρησιμοποιώντας τα βλαστοκύτταρα του αδερφού του!!!
Το πρόβλημα είναι ένα: Ποιος τα φυλάει;
Στην Ευρώπη, λοιπόν, υπάρχει η Netcord fact, η οποία πιστοποιεί τις τράπεζες Βλαστοκυττάρων.Στην Ελλάδα,προς το παρόν, δεν έχει δικαιωδοσία.
Γιατί άραγε;(!!!)
Παρ΄ όλα ταύτα,υπάρχουν τράπεζες και στην Ελλάδα που τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες του παραπάνω οργανισμού.Δυστυχώς, όμως, αυτές πρέπει να τις ανακαλύψουν οι μέλλοντες γονείς από μόνοι τους, αφού δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο ή έστω κάποια επιστημονική κατεύθυνση από το κράτος που να εναρμονίζεται με το διεθνές οργανισμό.
Βέβαια, είναι λογικό οι γυναικολόγοι-μαιευτήρες να γνωρίζουν ποιες είναι αυτές οι εταιρείες ή έστω...θα έπρεπε!!!
Να είστε σίγουροι λοιπόν για τη χρήσιμότητα των παραπάνω κυττάρων. Αλλά, πρέπει να δείξετε μεγάλο ενδιαφέρον στο επιστημονικό κομμάτι της κάθε εταιρείας.
Επισκεφθείτε τα εργαστήρια της κάθε εταιρείας.Ρωτήστε ποιος έίναι υπεύθυνος για την όλη διαδικασία "απομόνωσης" και φύλαξης τους. Είναι για παράδειγμα κάποιος εξιδυκευμένος αιματολόγος;
Με ποιο τρόπο γινεται η "κατάψυξη" τους; Σταδιακά ή απότομα; (H netcord-fact, προβλέπει ρητά ΣΤΑΔΙΑΚΗ κατάψυξη)
Χρησιμοποιούνται κρυοασκοί ειδικοί για τα ανθρώπινα κύτταρα (όπως προβλέπει η n.f) ή κρυοφυαλίδια;
Δυστυχώς (ή ευτυχώς) πρέπει μάλλον να το ψάξετε μόνοι σας μέλλοντες γονείς!!!

1 σχόλιο:

sstef είπε...

Ή απλά να σε πάρουν τηλέφωνο και να τους πεις εσύ!!! :)